Träffa mig på Akademibokhandeln i Kalmar den 12 december

Den 12 december kommer jag vara på Akademibokhandeln i Kalmar. Jag håller några föreläsningar om personlig effektivitet och jag förklarar mitt sätt att se på planering. Det passar utmärkt att välja sin nya kalender den dagen så ska jag visa hur jag tycker man ska tänka när man använder kalendern.

Varmt välkommen!

Egenutbildning 4 dec till 7 dec

Nu ska jag äntligen få fördjupa mig i Lotus notes en hel dag. Läs gärna om mina tankar kring det när jag är åter vid min dator.

Boktips


Har du funderat på att läsa något som kan hjälpa dig nå dina mål? En bok i självhjälp kanske?

Då kan jag rekommendera boken: Coaching med NLP av O' Connor & Lages.


" Våra drömmar utformar våra mål och våra mål utformar våra liv."


NLP är en riktigt användbar filosofi för kommunikation med människor. Också för kommunikation med dig själv. Läs boken och lär hur effektivt lyssnade går till. Fundera ut hur du kan modelera olika beteenden. Lär dig minska olustkänslor inför olika företeelser.


Något av de mer centrala bitarna i NLP är tanken att man egentligen har alla resurser man behöver för att lyckas. Att allt människor gör har en positiv intention och om du vill förstå handla!


image10

Bilden är från Mönsteråsvikens norra sida. Ljuset är alltid bedövande när solen står i söder.


Svamp Bob fyrkant och förhalningsbeteendet


En kväll satt jag med min son och tittade på TV hemma hos vänner med TV. Jo, det händer.

I barnprogrammet Svamp Bob fyrkant, vars ena episod döpts till "Procastination", fick jag se hur den hopplöse förhalaren Svamp Bob fick i uppgift att skriva en uppsats på 800 ord om " vad man inte bör göra vid ett rödljus"

Vid uppgiftens utdelning fastslog Bob att det här inte var någon match, att det skulle gå lätt och att han faktiskt hade hela 24 timmar på sig att göra uppgiften!


Bob bänkade sig vid sitt skrivbord, plockade fram sin magiska blyertspenna, satte den vid pappret och sen tog det stop. Timmarna flöt och ingen uppsats om rödljus blev skriven. Slutligen började Bob hitta på saker som kunde få honom att slippa skriva. Han matade sin snigel, städade hela huset, till och med skräphinken med innehåll. Mitt i natten ringde han sin vän och babblade. Han tog varje tillfälle att komma bort från skrivbordet och pennan.

Jag bara satt och gapade. Här hade gänget bakom Svamp Bob plockat fram kärnan i förhalningsbeteendet och givit det ett ansikte. Jag kände igen mig så väl i det som Bob pysslade med.  Nu ska jag bara försöka hitta den episoden på något sätt.


För att slippa sitta med skägget i brevlådan, om och om igen, kan du använda dig av filosofin "Gör det nu".

Enkelt uttryckt är det så att allt som tar mindre än 5 minuter att göra: Gör du nu!
Det du inte kan göra nu, det planerar du, just då, i det ögonblick du får uppgiften till dig.


Om du ändå ska göra det och det tar mindre än ett par minuter att göra, varför inte Göra det NU - Så är det gjort!


RSS 2.0