Inte så svårt med Pisa

Jaha, 
när började svenska barn dala i kunskapsnivå? 
Det var när vi fick smarta telefoner och TV- samt data spel. 
 
Du förälder som vill få upp ditt barn på banan igen se till så det blir fler timmar med gymnasik i skolan. Dra ner på organiserade fritidsaktiviteter. Låt barn leka efter skolan. 
 
Plocka ifrån dem smarta telefoner som man kan spela på. Ta undan tv-spel och datorer. Den krativa unga hjärnan kommer klara det fint. 
 
Vips så får vi barn som lär sig saker igen!
 
 
 
 

Invandring och svensk ekonomi

Jag är ingen nationalekonom men jag har under en längre tid arbetat med nya svenskar. 
Har också läst inlägg i olika tidningar. 
 
Om ingen har märkt det så har svensk ekonomi börjat visa tecken på lite bättre kondition. Det är ingen spurt men det finns bra tecken. I Kalmar län har bland annat befolkningen växt med 700 personer under 2014. Hade vi inte dessa nya 700 personer skulle länet backat befolkningsmässigt. Jag tror att större delen av dessa 700 är nya svenskar. 
 
De personer som kommer till oss kan ta plats innom välfärden ganska fort och säkertälla så vi får service när vi blir äldre och sjuka. Ganska snart pensioneras en stor del av befolkningen i länet skulle jag tro. Våra nya svenskar kan kliva rakt in i de hål som uppstår. Var glada för det finns nämligen inga andra att tillgå!
 
Våra nya svenskar fyller ut de kommunala bolagens hyresbostäder som annars till stor del skulle gapa tomma och göra så fastighetsbeståndet blev en börda för kommunerna. Våra nya svenskars barn ser till så vi får statliga pengar till skola och barnomsorg. 
 
När svensken i allmännhet sparar och håller i pengarna finns det nya svenskar som behöver bygga sina hem och ansvänder sitt statligt tillförda månataliga stöd i stor del till konsumtion. Det gör de även om de sitter fast i en flyktingförläggning, vilket är ett bakslag i och för sig men det tar tid att fördela så många människor i vårt avlånga land. 
 
Invandrare lyfter därmed BNP när svensken är snål och sparar i sina privata lador. Svenskar har pengar på banken och betalar inte av på lånen. Varför ska man göra det när det inte kostar något att låna. Sparandet i aktiefonder har givit en svensk sparare en uppgång på mellan 15-20 procent i år. Vem är så dum så man betalar av sina lån då? När räntan ökar så kommer svensken sälja sina aktier och betala av lånen. Vi är rika men vi är inte dumma. Ett misstag bland politiker är att de tror att befolkningen inte vet hur den ska hantera ändrade förutsättningar. De tror det går trögt men det går blixtsnabbt!
 
Att ta emot flyktingar är en möjlighet att fördela medel från staten på ett mycket eftektivt sätt. Våra invandrare konsumerar en hel del. Många av dem har betydande ekonomiska resurser med sig från sitt tidigare liv. De har flytt ett krig! När ska de skiträdda, småsinta, invandrarfientliga, navelskådande, närsynta andra människorna förså det? 
 
Nu lånar staten pengar. De fördelar det ut över landet. Vi fördelar det genom att ta emot nya svenskar i avfolkningskommuner. Det räddar döende samhällen.  
 
Våra nya svenskar, om de så bara kommer stanna några år, är en vinstaffär för det stora sverige. Många kommer flytta hem till sina gamla länder och då hoppas jag de minns tiden i Sverige som bra. Ingen vill egentligen fly från sitt land. När det är lungt igen så flyttar de hem. 
 
Det är då vi kommer få riktiga problem med invandringen. 
 
 
 
 

Besökte bilprovningen idag

Då är det dags att ge lite feedback på hur jag upplevde bilprovningen. Eftersom bilen klarade sig är det inte ett angrepp på verksamheten, ingen hämd. 
 
Jag var en gång på en föreläsning om hur man ska bemöta människor. Föreläsaren började med att ställa sig framför oss och räcka båda sina händer mot oss och visa fingret, samtidigt som han sa: Åh, så roligt att få komma hit och träffa er! 
 
Ungefär så känndes det idag. Jag behandlades på värsta sätt. Oinresset var grundmurat och jag syntes tydligen inte. 
 
Jag har varit med om likande händelser i andra samanhang och till och med chefer som stått framför en grupp medarbetare och talat om samanhållning och andra flosker samtidigt som det kändes som att de bara ville komma ifrån den jobbiga situationen och göra något roligare. 
 
Allt lyser igenom! 
 
På bilprovningen där jag var idag fungerar det dåligt. Personalen mår inte bra. Jag hörde bland annat en personal som ständigt klagade på sitt jobb och det hörde kunderna. 
När en kund var nöjd med att kunna verifiera sin närvaro via SMS utanför lokalen, så svarade personalen med att säga: Ja, när det funkar ja..
 
Något är djupt fel på den arbetsplatsen!
 
Joacim

RSS 2.0